Avond van Ontmoeting 19 december 2017 krijgt vervolg in april 2018

Op 19 december organiseerde Op Roet in samenwerking met Herberg Hoorn, Fiolet taaltraining en Grand café Turf een avond vol ontmoetingen. 100 nieuwkomers en 100 Nederlanders gingen met elkaar in gesprek, een bijzonder feestelijke avond!

In april organiseren wij een vervolg op deze ontmoeting met drie dagdelen, opnieuw bij Grand café Turf. Een pilot op kleinere schaal. Per dagdeel gaan we 10 nieuwkomers verrassen en we vragen 10 Nederlanders om te komen delen en ontmoeten. De inzet blijft hetzelfde: een kleurrijke smeltkroes waarbij grenzen verdwijnen en taalbarrières niet bestaan. Geen lezing, niet passief zitten, maar een actieve ontmoeting waar nieuwkomers en Nederlanders samenkomen.  

Benieuwd hoe iemand die inburgert zijn dag doorbrengt? Of hoe het komt dat je ondanks de oorlog in Syrië toch naar Aleppo verlangt. Tijdens de ‘ontmoeting’ kan het zo maar gebeuren dat je er achter komt dat je veel gemeenschappelijks deelt: werk, wonen, familie en dromen.

In voor een ontmoeting? Geef je dan op en geef aan op welk(e) dagdelen je wilt komen. Maandagmiddag 9 april, dinsdagochtend 10 april, donderdagochtend 12 april. Precieze tijd volgt nog en we laten je in de week van 2 april weten hoe we je hebben ingedeeld. Opgeven kan bij ingriddocter@hotmail.com