Op Roet krijgt Europese nominatie

Groot nieuws voor de spelers en het team van Stichting Op Roet uit Hoorn deze week. Hun laatste voorstelling EdvanHoornFucktheSystem in de voormalige Philipsfabriek in september vorig jaar is genomineerd voor de Amateo Award 2018. De prijs wordt voor de eerste maal uitgereikt aan een bijzonder participatief kunstproject. Amateo is het Europese Netwerk voor actieve participatie in culturele activiteiten. Het netwerk wordt gevormd door culturele instellingen en organisaties uit verschillende Europese landen.
In totaal hebben zich 42 cultuurprojecten aangemeld uit 16 verschillende Europese landen. Er zijn 5 projecten genomineerd. Volgens het jury rapport demonstreren zij allemaal de kracht en het grote bereik waar goede amateurkunst toe in staat is. Daarnaast hadden alle projecten een duidelijke link met de actualiteit.
Voor de EdvanHoornFucktheSystem was dat de gebeurtenissen rondom vluchtelingenkampen in het Midden Oosten, met een grote rol voor de eenling in gevecht met de systemen. Met een cast van 40 spelers/zangers waaronder twintig nieuwkomers, was het een voorstelling die het publiek in beweging bracht.
Andere genomineerde projecten komen uit Denemarken, België, Slovenië en Engeland. Een deel van het artistiek team reist af naar Slovenië voor de prijsuitreiking.