Friends to be…

Ingrid Docter heeft een nieuwe toneeltekst geschreven over wat er gebeurt als een Arabier een Nederlander ontmoet vice versa. Leidende vraag: wat moet je overwinnen om vrienden te worden als je uit verschillende culturen komt. Aan de basis staat de succesvolle productie over het leven van Ed van Hoorn, die vorig jaar in het Philips gebouw werd opgevoerd. Gerard Venverloo en Nour Mardini ontmoetten elkaar daar, beide acteur, beide gepassioneerd. De vele gesprekken die volgden, zijn de belangrijkste inspiratiebron voor deze nieuwe productie. De voorstelling zal in het theater en op scholen (brugklassen/bovenbouw) en andere locaties worden gespeeld. Over vriendschap, verwachtingen en het stellen van stomme vragen. ‘Hoe wij dat doen? Nou gewoon.’ Een flitsende voorstelling met beeld, humor en ontroering. Met Nour Mardini en Gerard Venverloo, tekst/regie Ingrid Docter