Artist in residence Ljubljana in kader Amateo Award

‘Een onvergetelijke ervaring’ vinden schrijver/dramaturg Ingrid Docter, muziekdocent Arnoud Lansdaal, dansdocent Cecile van den Idsert en regisseur Lyda Tijsen. Een appartement met repetitiestudio en een theater in de Sloveense hoofdstad, repeteren met artiesten uit Slovenië en Oostenrijk maakten de Artist in residence compleet. Een theatrale snelkookpan met improvisaties op het thema Home en integratie van spel, dans en zang zorgden voor een proces waarin spelers uitgedaagd werden om theatermaker te zijn. Dit resulteerde in een kleine voorstelling met een integratie van spel, dans en zang in het Engels en Sloveens. Het publiek en de artiesten waren onder de indruk, emoties waren zichtbaar. Uit de reactie van het publiek  werd duidelijk dat er met Home een universeel thema en werkmethode is ontwikkeld die voortgezet zal worden in ons Europees ambassadeurschap.

Europese congres Sharing Arts & Heritage
18 oktober zijn we als ambassadeurs van de Amateo Award  uitgenodigd in schouwburg De Harmonie en geven een interactieve workshops aan congresleden. Leeuwarden here we come