Ben jij een Gouden Heer XVII anno 2019?

Wie herinnert zich tijdens het Kaap Hoornjaar Isaac Le Maire en de Heren 17 nog in het Statenlogement? Het gaf een prachtig tijdsbeeld van het leven van Isaac en zijn haat-liefde verhouding met de VOC. Politiek gekonkel met een spreekkoor van 17 mannen hartje Gouden Eeuw. Op Roet onderzoekt de vraag, of de Heren 17 ook kunnen bestaan in 2019 Geen reprise maar een vervolg waarbij het verstrijken van de tijd een rol speelt. Met daarin een prominente vraag ‘of 18 mannen hun kraag kunnen afleggen en daarmee uit hun rol durven te stappen’. De zangers worden uitgedaagd om naar zichzelf te kijken en vragen zich af, of zij zich in hun (arbeidzame)leven herkennen in de Heren 17, of dat er wellicht iets van een LeMaire in hun schuilt. En hoe hun arbeidzame leven zich, toen en nu, tot hun privélevens verhoudt, waar schuurt het, of waren dit twee gescheiden werelden. Bestond de participerende samenleving al? Wat zijn kenmerkende overeenkomsten en verschillen in werk en (liefdes)levens, reizen, ontdekken, avonturieren, politiek bedrijven, managen, graaien en verdienen?
Persoonlijke reacties van 1 acteur en 17 zangers worden ingezet en vormgegeven in een poëtisch script/libretto door Ingrid Docter. De compositie en koordirectie is van Arnoud Lansdaal en de regie is van Lyda Tijsen.
Verwachte speeldata in september: Openingsweekend Hoornse Kunst & Cultuur op vrij 6, zat 7 en zon 8 – Monumentendag zat 14e
Zing je graag en lijkt het je interessant om de Heren 17 mede vorm en inhoud te geven? Geef je op bij lyda@op-roet.nl info volgt.