2013 JP Coen

Verhalenkamers JP Coen in Westfries Museum

 

Stichting Op Roet organiseert in samenwerking met het Westfries Museum in Hoorn op zondag 10 februari een drietal verhalenkamers als afsluiting van het Jan Pieterzoon Coen jaar. De verhalenkamers zijn tussen 13.00 en 17.00 uur te zien te horen en zijn, na entree van het museum, gratis toegankelijk.

 

Er is in 2012 in het museum veel gesproken en gedacht over de geschiedenis van de VOC en de rol van Jan Pieterzoon Coen daarin.  Held of antiheld, tijdgeest gevoelig of toch meedogenloos, standbeeldwaardig of toch niet etc. Het werd een waardevolle reis door de geschiedenis en een tijdsbeeld van nu.

 

Stichting Op Roet wil het Jan Pieterzoon Coen jaar met drie verhalenkamers afsluiten, die verspreid door het Westfries Museum te zien zullen zijn. Negen bijzondere burgers zijn uitgedaagd een persoonlijk verhaal te komen vertellen over hun relatie tot Jan Pieterzoon Coen. Elk verhaal duurt maximaal een kwartier en zijn meerdere keren deze middag te bezoeken en te beluisteren.

 

Een greep uit de vertellers: bekend anti-Coen activist Dirk Beemster, historicus Bob Entius, Opperdoeser die in de huid kroop van… Klaas Visser, standbeeld specialist Emmie Schneider, Gouden Eeuw Kenner Ad Geerdink, babyboomer acteur Frederik de Groot en meer namen volgen.