2014 Scènes uit een Huwelijk

Scènes uit een Huwelijk, een Gouden Op Roetje…

Makers en spelers van Op Roet in Hoorn zijn begonnen aan een nieuw locatieproject: Scènes uit een Huwelijk, een Gouden Op Roet 2014. Het toont ons de liefdesperikelen van Hoornse prominenten uit De Gouden Eeuw. Over liefde en geld, macht en tijd en de gevolgen van  heldenmoed binnen het huwelijk. De première is op vrijdag 7 maart en er zijn in totaal tien voorstellingen gepland waarbij u drie verschillende locaties in de binnenstad van Hoorn bezoekt. De kaartverkoop is gestart, voor meer info op www.op-roet.nl

De ‘Gouden Op Roet’ toont ons o.a. de gefortuneerde Agatha van Foreest, die valt voor de charmes van de jongere huisknecht Jan Schenk. Over rangen en standen en de rol van het familiekapitaal.  Met op de achtergrond schrijfster Betje Wolff, die de warmbloedige relatie van haar vriendin Agatha begrijpt en er liefdevol over schrijft. En andere scene biedt ons een kijkje in het leven van JP Coen en zijn vrouw Eva. Zij proberen elk een persoonlijke afweging te maken op de vraag of tijd echt alle wonden heelt. Had hij niet anders moeten kiezen en hoe slaapt het naast een man, die macht door geweld niet schuwde. Onze ‘held’ Jan Haring tenslotte heeft zich laten leiden door het grote avontuur. Van visser naar matroos. Zijn vrouw ziet het anders. Zijn heldendaad als start van de Gouden Eeuw? Laat me niet lachen.

De première is op vrijdag 7 maart, aanvang 19.00 uur. Voor overige data, speeltijden en reserveringen raadpleeg de website. De startlocatie zijn de Kaaspakhuizen aan de Bierkade 4 in Hoorn. Entree: € 10,– (liefst contant).

poster Gouden Op Roet Scenes uit een Huwelijk
Geniet in het tweede weekend van maart 2014 van een kleine variant van Festival Op Roet. Na het succes van het festival in maart 2013, willen we toch niet wachten tot 2015 om het publiek nieuwe verhalen uit de Gouden Eeuw te laten beleven. We gaan daarom een kleine variant van het festival in ons aanbod opnemen: het Gouden Op Roet(je).

Dit keer gaat het over liefdesgeschiedenissen uit de Gouden Eeuw. Geïnspireerd door de prachtige scene in route Zout over Jan Pieterszn Coen en zijn vrouw Eva Ment, laten we u meeleven met zeeheld Jan Haring en zijn vrouw.  Ook kunt u meegenieten van de spannende liefdesrelatie tussen Ageeth van Foreest en haar tuinman.