2016 Open Water Zwemmen naar Hoorn

Van 10 t/m 17 juli 2016 is de Europese zwemtop te gast in Hoorn voor de Europese kampioenschappen Open Water zwemmen. En Stichting Op Roet is daarbij. Vanuit de organisatie is gevraagd of Op Roet een bijdrage kon leveren aan de culturele randprogrammering rond het evenement. Het thema daarbij is: historische zeehelden in Hoorn. Op Roet heeft het leven van een aantal van deze Hoornse zeehelden al eens belicht. Er waren succesvolle scenes met o.a. Jan Haring en Isaac LeMaire en de Heeren Zeventien. Op dit moment wordt gezocht naar geschikte speellocaties rond het havengebied en als dat rond is zal Op Roet de genoemde scenes oppakken. Meer informatie over de speelplakken en data volgen spoedig. 

Ter Rede van Hoorn 2015

Zwemstad Hoorn organiseert EK kampioenschappen Open Water Zwemmen

 

Van 10 t/m 17 juli 2016 wordt in Hoorn het EK Open Water Zwemmen gehouden. Een prachttoernooi in de haven van Hoorn, waarbij niet alleen de Europese top aan de start verschijnt, maar waarbij o.a. ook de Nederlandse favorieten Sharon van Rouwendaal en Ferry Weertman op weg naar de Olympische Spelen zich zullen laten zien. Naast alle sportieve ambities wordt er op dit moment door de mensen van Op Roet ook hard gewerkt aan een aantrekkelijk sport- en cultureel randprogramma. Weekblad Zondag volgt alle activiteiten op de voet.

 

Tijdens de Europese en Jeugd Wereldkampioenschappen Open Water zwemmen in Hoorn gaan de trossen los van de sprankelende familievoorstelling ‘De Scheepsjongens van Bontekoe.’ Dit keer op locatie in de Hoornse haven, dé plek waar het allemaal begon. De vertelvoorstelling die geschikt is voor iedereen vanaf 6 jaar en er zijn meerdere voorstellingdata en aanvangstijden. De toegang is vrij.

 

Muzikant/speler Sander Huisman en speler Gerard Venverloo brengen de Scheepsjongens in zijn meest pure theatervorm; de vertelvoorstelling. Met behulp van slechts een handvol attributen brengen zij het verhaal van schipper Bontekoe en alle anderen tot leven. De fantasie wordt daarbij volop geprikkeld. Daarnaast is er ruimte voor ontroering, blijdschap en natuurlijk de nodige humor. Een decor van licht, live muziek en geluid zal deze avontuurlijke reis naar volwassenheid verder begeleiden. Kortom: een voorstelling waar je blij van wordt.

 

De vertelvoorstelling van De Scheepsjongens van Bontekoe wordt al een aantal jaren met veel succes op scholen in West-Friesland en daarbuiten gespeeld, nu de kans om deze bijzondere familievoorstelling tijdens ‘Hoorn Zwemstad van Nederland’ van dichtbij mee te maken.

 

De scheepsjongens van Bontekoe wordt gespeeld in de werkplaats van de Hoornse visser Jan Last aan het Nieuwland (recht tegenover de brug) op data en tijden. Toegang vrij. Aanrader.