Wie kent ze nog: de Heren XVII anno 2019?

Wie kent ze nog?

Isaac Le Maire en de Heren XVII, ontwikkeld door Op Roet in 2015 voor het KaapHoorn jaar, gaf een tijdsbeeld van het leven van Isaac en zijn haat-liefde verhouding met de VOC. Politiek gekonkel met een spreekkoor van 17 mannen. Toen diverse keren gespeeld op locatie in het Statenlogement, met groot succes. Nu is het 2019 met Hoorn als Stad van de Gouden Eeuw. 

Muziektheater

17 Gouden Heren leggen hun kragen af en vragen zich af of zij goed hebben gedaan… Het publiek is getuige van een bijzonder overleg van 17 Gouden Heren met Kamers uit o.a. Zeeland, Delft, Hoorn, waarbij het publiek in de rol van aandeelhouders mee kan stemmen in 3 grote stemrondes. Welke rol speelt Heer Hoorn hierin? Met een spreekkoor van 17 zangers/spelers en prominente vragen: Wat zijn kenmerkende overeenkomsten en verschillen in politiek bedrijven, polderen, managen, graaien en verdienen? En welke rol speelt de bevolking hierin?

Met tekst van Ingrid Docter, Compositie/koordirigent Arnoud Lansdaal,

Regie/vormgeving Lyda Tijsen en Techniek Frans van der Wal.

Speeldata

De voorstelling duurt rond een half uur en wordt gespeeld in 2019 op:

* vrijdagavond 6 september op locatie in schouwburg Het Park, opening Kunst &  Cultuurweekend

* zondagmiddag 8 september in de binnenstad, locatie volgt nog 

* zaterdagmiddag 14 september- Open Monumentendag, locatie volgt nog

* Ook wordt er gespeeld in oktober/november 2019 voor de bovenbouw van Hoornse V.O. Scholen op locatie Statenlogement met na afloop een debat voor de leerlingen. Dit is een samenwerking met Blauwe Schuit Onderwijs.