Sperrgebiet in voorjaar 2021

Ingrid Docter ontwikkelde in opdracht vanAtlantikwall in het Waddengebied het concept en het script voor de voorstelling SPERRGEBIET! Een beeldende muziektheatervoorstelling die het verhaal vertelt over de bijzondere geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding in het Waddengebied. In de voorstelling keert oorlogsjournalist Jos samen met zijn Syrische vriend Kerim terug naar zijn geboortegrond: het Waddengebied. De moeder van Jos is overleden en het ouderlijk huis moet worden ontruimd. Kerim en Jos hebben elkaar ontmoet in Syrië. Zij willen elkaars geschiedenis leren kennen. Nu is het moment. En hoe meer laatjes zij samen leeghalen, hoe meer Jos zich realiseert dat hij veel weet over alle brandhaarden in de wereld, maar weinig weet van de geschiedenis van de oorlog van zijn moeder. Met zangeres Monique de Meza, componist Arnoud Lansdaal, Lyda Tijsen tekent voor de regie en Frans van der Wal de film/geluidstechniek. Er stond een tournee gepland in het voorjaar van 2020. Nu is de speelperiode voor VO scholen en musea verplaatst naar voorjaar 2021, met eerste voorstellingen in mei in het Kazemattenmuseum Kornwerderzand en het Muzeeaquarium in Delfzijl