‘24 uur in de flat met…’


Zohor Al Masry- verbinder/actrice

Momenteel zijn we volop bezig met de voorbereidingen van de nieuwe voorstelling 24 uur in de flat met… Een interactief docudrama waarin het publiek een kijkje krijgt in het leven van 10 a 15 vrouwen uit allerlei culturen in een flatgebouw. De vrouwen wonen ‘in de voorstelling’ en zijn te zien & te horen op het filmdoek in een flatgebouw.

Op de theatervloer zien we 3 actrices uit diverse culturen- zij zijn de hoeders van de flatbewoners en zorgen voor de interactie met het publiek. Zij reflecteren, duiden, vragen, en schuwen de actualiteit niet. Het raamwerk van het docudrama is geïnspireerd op Onder het Melkwoud van Dylan Thomas, waarin dorpsbewoners een gezicht en stem krijgen en het leven kleuren van zonsopkomst naar zonsondergang.

We zoeken in de voorstelling naar een pleidooi voor de alledaagsheid ‘het is wat het is’. Hoe kunnen we meer betekenis ervaren bij de alledaagsheid. Hoe belangrijk is het alledaagse wanneer we ‘gedwongen’ worden tot isolement? Of is het isolement er sowieso als je vanuit een andere cultuur moet integreren? Hoe laat het verstoken zijn van sociale contacten zijn sporen na? Hoe verbind je je verleden, met het heden en de toekomst?

De kracht van deze corona vriendelijke, live voorstelling gaat zitten in het delen van de verhalen, waarmee nieuwe perspectieven ontwikkeld worden en vooroordelen omgezet kunnen worden in begrip.

Door 15 vrouwen met een divers culturele achtergrond een plek te geven in een rondreizend docudrama die een grote interactie met het publiek waarborgt.

Met een flink portie oprechte nieuwsgierigheid zijn we inmiddels gestart, 24 uur in de flat met…wordt verwacht in het najaar 2021!