Samenwerking Stichting Netwerk: ‘24 uur in de flat met…’

In samenwerking met stichting Netwerk Hoorn zijn de voorbereidingen van een nieuw project ‘24 uur in de flat met…’ in volle gang. Een voortraject, een docudrama en een na traject.

In het voortraject gaat Op Roet vrouwen uit allerlei culturen werven die mee gaan doen aan verschillende activiteiten. Met hen gaan we op zoek naar hun talenten en voeren we gesprekken als opmaat voor de docudrama ‘24 uur in de flat met…’

In het docudrama wonen de vrouwen in een flatgebouw en zijn te zien en te horen op het filmdoek. Op het podium zien we 3 actrices, de hoeders van de flatbewoners. Zij zorgen voor de interactie met het publiek. Zij reflecteren, duiden, vragen en schuwen de actualiteit niet.

De kracht van deze corona vriendelijke, live voorstelling gaat zitten in het delen van de verhalen, waarmee nieuwe perspectieven ontwikkeld worden en eventuele vooroordelen worden omgezet in begrip. Met een flink portie oprechte nieuwsgierigheid zijn we bezig aanvragen te ontwikkelen; ‘24 uur in de flat met…’ start eind 2021 met het voortraject.