Hoe is het met ons?

Vier jaar na de succesvolle productie Ed van Hoorn FucktheSystem komt er één prangende vraag bovendrijven; hoe is het nu met de Nieuwkomers die toen zo’n belangrijke rol vervulden in het stuk?  Toen waren ze druk bezig met inburgeren en taalverwerving. Nu zijn ze burgers van Nederland, vaak met een vaste verblijfsvergunning. In het nieuwe docudrama ‘Hoe gaat het met ons’ zoeken we ze weer op met vragen over hoe je dat doet, het bouwen aan een nieuw bestaan?

Via filmbeelden van de nieuwe burgers en één of twee acteurs/journalisten op de vloer, wordt het publiek deelgenoot van hun proces. Over de ‘gaatjes’ tussen de culturen en hoe je weer trots kunt zijn op je leven en bezit, over het vinden van werk en over gevoelens van heimwee die altijd op de loer liggen.

De voorbereidingen zijn inmiddels gestart en de gemeente Hoorn, VSB fonds en Prins Bernhard Cultuurfonds hebben het subsidieverzoek goedgekeurd. Om naar uit te kijken! Te zien zomer/najaar 2022.