Het projectteam

Het projectteam van stichting Op Roet

Het projectteam van stichting Op Roet bestaat uit gemotiveerde en professionele krachten. Het drietal bestaat uit: Lyda Tijsen (regisseur), Christine Ravenhorst (zakelijk leider) en Ingrid Docter (artistiek leider). Zij zijn werkzaam op verschillende niveaus binnen de culturele sec-tor en gezamenlijk beschikken zij over een breed landelijk netwerk en veel culturele bagage. Aan de basis staat hun gemeenschappelijke fascinatie voor de verbinding tussen materieel-en immaterieel erfgoed dat een actuele betekenis genereert voor de directe leefomgeving.
De stichting heeft als standplaats Hoorn en heeft een brede aandacht voor alles wat in de gemeenschap aan de orde is. Sinds 2017 is er specifieke aandacht voor de veelal verborgen plaats van nieuwkomers in de gemeenschappen in WestFriesland. En de grote betekenis die de inzet van kunst & cultuur kan geven aan de sociale integratie van nieuwkomers, met het ontwikkelen van het locatieproject EdvanHoornFucktheSystem. Met dit locatieproject heeft Op Roet de 1ste Europese Amateo Award gewonnen, de voorstelling is gezien als een geslaagd voorbeeld van betekenisvolle cultuurparticipatie.

 

Ingrid Docter, artistiek leider Stichting Op Roet

Ingrid Docter – Artistiek leider

Ingrid Docter heeft theaterwetenschappen gestudeerd. Ze werk bij het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst als projectleider kunst en samenleving. Zij heeft haar sporen verdiend als artistiek leider bij diverse festivals Zwart, Theater4daagse. Op dit moment organiseert zij naast haar werkzaamheden voor Op Roet in opdracht van de gemeente Hoorn  de WIJKKIJK: een festival in Hoorn Noord en Venenlaankwartier. Ze is verantwoordelijk voor veel van de teksten van Op Roet. Meest recente werk: Friends to be.. Ed van Hoorn fuckthesystem, Op roet langs Soep, Schurken en andere Sores.

Eerder stond zij in Hoorn aan de wieg van de theatervoorstelling JP Coen, de scheepsjongens van Bontekoe, de route Hoorn 650 jaar Stad en de route op het Oostereiland.

>
Mail Ingrid Docter op ingrid@op-roet.nl

 

Christine Ravenhorst, zakelijk leider Stichting Op Roet

Christine Ravenhorst – Zakelijk leider

 

Als zelfstandig ondernemer heeft zij een bureau voor management in de culturele sector. Dit betreft zowel korte, als langlopende projecten. Ze is begonnen als zakelijk leider bij Muziektheater Hollands Diep in Dordrecht. Projectleider culturele diversiteit voor 4 theaters in de provincie Utrecht. Kwartiermaker voor het Bijlmer Parktheater. Festivalleider van het community art festival De Rode Loper in Amsterdam Oost. En nu projectleider van het project Leefbaarheid en Cultuur in Noord-Brabant.  Haar specialisatie en betrokkenheid richten zich op veranderingsmanagement en cultureel ondernemerschap. Inhoudelijk heeft ze een fascinatie voor cultureel religieus erfgoed.

>
Mail Christine Ravenhort op christine@op-roet.nl

 

Lyda Tijsen Hoorn, theatermaker/regisseur Stichting Op Roet

Lyda Tijsen – Theatermaker/regisseur

Lyda Tijsen – Theatermaker/regisseur
Geboren en getogen op een boerderij in de Wieringermeerpolder, nu is haar woonplaats Hoorn. Zij volgde de studie Theater & Drama aan de Hogeschool v/d Kunsten Utrecht, waarbij zij interesse kreeg voor het locatietheater. Maakt sinds 1990 interdisciplinaire voorstellingen op grote/kleine binnen- en buitenlocaties met een professioneel productieteam: filmer, schrijver, vormgever, componist, licht/geluidscompositie, met amateurspelers. Middels interactieve locatieprojecten geeft zij vorm aan haar fascinatie voor een veranderende tijd- en mensbeeld in de stad en op het platteland. Door voorstellingen te ontwikkelen waar i.s.m. een lokale gemeenschap, de tijd even wordt ‘opgeschud of gevangen’. Naast provinciale locatieprojecten heeft zij sinds 2000 landelijk haar expertise als locatie theatermaker ingezet o.a. met de Theater4daagse in Zwolle en Tilburg. Zij heeft gewerkt met jonge makers o.a. bij BUOG in Friesland en geeft spelworkshops over het belang van de interactie tussen je eigenheid, de rol die je speelt en het publiek. Naast theatermaker is zij werkzaam als adviseur cultuureducatie Onderwijs in WestFriesland.

>
Mail Lyda Tijsen op lyda@op-roet.nl