Het bestuur

Het bestuur van Stichting Op Roet bestaat uit Ad Geerdink (voorzitter), Rob Weber (penningmeester) en Trudy Valk (secretaris).

Ad Geerdink – voorzitter Stichting Op Roet met inhoudelijke specialisatie cultureel erfgoed

Voorzitter - Op Roet

Ad Geerdink – Voorzitter

Historicus Ad Geerdink (60) is sinds oktober 2007 directeur van het Westfries Museum in Hoorn . Hij werkte van 2001 tot 2007 bij het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen en als hoofd Presentatie, daarvoor was hij onder andere directeur bij het cultuurhistorisch Museum Willem van Haren/Ferdinand Domela Nieuwenhuis Museum in Heerenveen.

Hij noemt zichzelf cultureel ondernemer. Zijn passie is het creatief vertalen van het historische verhaal naar de belevingswereld van de hedendaagse bezoeker.

 

 

Rob Weber – penningmeester Stichting Op Roet met inhoudelijke specialisatie theater

Rob Weber – Penningsmeester

Ik ben Rob Weber.Vrijwel mijn hele werkzame leven heeft in het teken gestaan van theater, nooit als speler, maar altijd in organiserende of voorwaardenscheppende sfeer. Ooit begonnen als productiemedewerker bij een theaterfestival in Limburg. Daarna sinds de oprichting, ruim 15 jaar betrokken bij het Shaffytheater in Amsterdam; de laatste 6 jaar als directeur. Vervolgens 5 jaar adjunct directeur van de Theaterschool in Amsterdam en tenslotte van 1989 tot 2010 directeur van Schouwburg Het Park in Hoorn. Bestuurlijk ben ik nog bij enkele theatergezelschappen betrokken maar vooral geniet ik als bezoeker van theater.

 

Trudy Valk – secretaris Stichting Op Roet met inhoudelijke specialisatie cultuureducatie

Trudy Valk – Secretaris

Ik ben Trudy de Valk. Na een studie conservatorium en kunstmanagemant heb ik heb jarenlang gewerkt als leidinggevende bij de Kunstcompagnie in Hoorn. Het team van de Kunstcompagnie stimuleerde de kunsteducatie in het primair- en voortgezet onderwijs en hielp scholen, culturele instellingen en kunstenaars om kunsteducatie daadwerkelijk handen en voeten te geven in het onderwijs. Enkele voorbeelden van ons werk: de Jongerentheaterdagen en de Rondjes Cultuur voor het voortgezet onderwijs; de Kunstenplannen in het primair onderwijs, waardoor kinderen gedurende hun hele schoolcarrière met allerlei professionele kunst in aanraking komen; allerlei nascholingen voor leraren.Sinds kort ben ik ‘vutter’ en houd me, naast andere activiteiten, met veel plezier bezig met het bestuur van de Stichting Oproet.