Voorstellingen

Diverse locaties in Hoorn

Hoe is het met ons?

In de docu-theatervoorstelling Hoe is het met ons? keren we terug naar de voorstelling Ed van Hoorn FucktheSystem. Waar zijn de nieuwkomers die toen meededen terecht gekomen?
Kunstcentrum De Boterhal

Theater op de Bon

Twee ‘echte op roetjes’ met twee theaterroutes met elk drie voorstellingen op verrassende binnenstad locaties, met Hoornse verhalen uit de oorlog. Ga op pad met een gids en beleef 3 verhalen over de oorlog in Hoorn.
Diverse locaties

Gouden Heren XVII 2019

Hoe gaat het met de Heren XVII? En wat zijn kenmerkende overeenkomsten en verschillen in politiek bedrijven, polderen, managen, graaien en verdienen? Tussen toen en nu.
bibliotheek Hoorn

Verhalen van ver! 2019

In het kader Op Roet Ontmoet worden er drie Verhalenkamers georganiseerd in de Hoornse bibliotheek onder de noemer Verhalen van ver. Mensen uit alle windhoeken van de wereld deelden hun verhalen in wat het voor hen betekende om na een verhuizing of vluchtroute in een nieuwe gemeenschap/cultuur thuis te komen.
Diverse locaties

Friends to be… 2018

Friends To Be… is een zeer actuele voorstelling waarbij ‘oost en west’ elkaar ontmoeten in een theatrale setting. Centraal staat de vraag of een Arabier en een Westerling vrienden kunnen worden, dankzij of ondanks alle verschillen die er zijn.
Clean2anywhere

Het Klimaatcircus

Het Klimaatcircus is een vrolijk, verontrustende en speelse voorstelling over klimaatverandering. De voorstelling is lekker beeldend: Ontmoet Moeder Aarde, Westfriesland nu en in de toekomst en neem deel aan korte quizjes.
Diverse locaties

Slag om het Beeld

In september is er de première van de gloednieuwe theaterproductie van Op Roet; Slag om het Beeld-450 jaar na de slag op de Zuiderzee. Een legendarische tv-show met als start een lege sokkel; De vraag is: wie wordt er op de sokkel gehesen?
Diverse locaties in Hoorn

Jan & Trijntje Haring

Jan Haring: een Hoornse held of toch iets anders? We keren terug naar het jaar 1573; de Slag op de Zuiderzee. Tijdens deze zeeslag ontpopt Jan Haring zich tot een held van formaat. Hij entert het schip van Spaanse admiraal de Bossu, dood een paar soldaten en klimt dan in de grote mast.

Het Huis van de 17e eeuw

Tijdens de Hoornse viering van de Slag op de Zuiderzee wordt er in de Hoornse binnenstad een Huis van de 17e eeuw ingericht. Daar worden een drietal Op Roet-klassiekers getoond.
Diverse locaties in Hoorn

De Grutters 10 jaar later…

Herleef de geschiedenis van verschillende familiebedrijven die de Hoornse binnenstad rijk was
Diverse locaties

Open Momumentendag 2017

Stichting Op Roet organiseerde in opdracht van de Gemeente Hoorn op zaterdag 9 september tijdens Open Monumentendag zestal verhalenkamers. Tijdens de verhalenkamers wer-den betekenisvolle verhalen en verborgen geschiedenissen van de monumenten ontsloten worden.
Voormalig Philipsfabriek

EdvanHoornFucktheSystem 2017

Een locatievoorstelling in de voormalig Philipsfabriek over een geschiedenis in wording. Ed van Hoorn, een Hoornse cowboy. Over oorlog, bouwen, en goed willen doen, over de een-ling in gevecht met de systemen.