Voorstellingen

Diverse locaties

Reizende theatershow: Slag om het Beeld

Wie verdient een standbeeld? Is dat Jan Haring, de uit de mast geschoten held van de Slag op de Zuiderzee? Of Admiraal van Bossu, de verliezer van deze heldhaftige historische zeeslag uit 1573? Of misschien wel boerin Jantien, die haar man behoedt oorlogsslachtoffer te worden?
Kunstcentrum De Boterhal

Theater op de Bon

Twee ‘echte op roetjes’ met twee theaterroutes met elk drie voorstellingen op verrassende binnenstad locaties, met Hoornse verhalen uit de oorlog. Ga op pad met een gids en beleef 3 verhalen over de oorlog in Hoorn.
Diverse locaties

Gouden Heren XVII 2019

Hoe gaat het met de Heren XVII? En wat zijn kenmerkende overeenkomsten en verschillen in politiek bedrijven, polderen, managen, graaien en verdienen? Tussen toen en nu.
bibliotheek Hoorn

Verhalen van ver! 2019

In het kader Op Roet Ontmoet worden er drie Verhalenkamers georganiseerd in de Hoornse bibliotheek onder de noemer Verhalen van ver. Mensen uit alle windhoeken van de wereld deelden hun verhalen in wat het voor hen betekende om na een verhuizing of vluchtroute in een nieuwe gemeenschap/cultuur thuis te komen.
Diverse locaties

Friends to be… 2018

Friends To Be… is een zeer actuele voorstelling waarbij ‘oost en west’ elkaar ontmoeten in een theatrale setting. Centraal staat de vraag of een Arabier en een Westerling vrienden kunnen worden, dankzij of ondanks alle verschillen die er zijn.
Clean2anywhere

Het Klimaatcircus

Het Klimaatcircus is een vrolijk, verontrustende en speelse voorstelling over klimaatverandering. De voorstelling is lekker beeldend: Ontmoet Moeder Aarde, Westfriesland nu en in de toekomst en neem deel aan korte quizjes.
Grand Café Turf

Reprise: Hoe is het met ons?

In het najaar komt de docu-theatervoorstelling Hoe is het met ons? in reprise. In het voorjaar speelden we de voorstelling en de reacties zijn unaniem positief. Integer, invoelbaar, wat een moed, een eyeopener: een paar van de publieksreacties.
Westfries Museum

Slag op de Zuiderzee 2023: Jan Schouten

Jan Schouten, broer van Willem Schouten, kent u hem? Jan en Willem reisden samen over de wereldzeeën. In opdracht van Isaac Lemaire waren zij op zoek naar een nieuwe vaarroute naar Oost Indië. Willem kreeg een straat: de Schoutenstraat. En Jan? Misschien kan hij het het best zelf vertellen.
Westfries Museum

Slag op de Zuiderzee 2023: Eva Ment & JP

In Eva Ment & JP draait het nu eens niet om JP maar om Eva. De vrouw achter de man komt tevoorschijn. Ze neemt ons mee in haar perspectief. Over hoe tijden veranderen en wat het verstrijken van tijd doet met het bewustzijn.
Westfries Museum

Slag op de Zuiderzee2023: Jan & Trijn Haring

We keren terug naar het jaar 1573; de Slag op de Zuiderzee. Tijdens deze zeeslag ontpopt Jan Haring zich tot een held van formaat. Vindt zijn vrouw Trijn dat ook?
Westfries Museum

Slag op de Zuiderzee 2023: Heren XVII

Hoe gaat het met de Heren XVII in 2023? Tijdens de viering 450 jaar Slag op de Zuiderzee: Hoorn viert de vrijheid is het publiek is getuige van een bijzonder overleg van Heren XVII
Grand Café Turf

De Grutters 10 jaar later…

Op 7/8/9 december is het slotweekend van het jubileumjaar van Op Roet. Theaterroute De Grutters 10 jaar later… laat de geschiedenis herleven van verschillende familiebedrijven uit de Hoornse binnenstad. Een aantal lege winkelpanden vormen opnieuw het decor van de scenes waar nostalgie en de veranderende tijdgeest de boventoon voeren. Start en slot bij Grand Café Turf.