Hoe is het met ons?

Vijf jaar na de succesvolle productie Ed van Hoorn FucktheSystem komt er één prangende vraag bovendrijven; hoe is het nu met de Nieuwkomers die toen zo’n belangrijke rol vervulden in het stuk?  Toen waren ze druk bezig met inburgeren en taalverwerving. Nu zijn ze burgers van Nederland, vaak met een vaste verblijfsvergunning. In het nieuwe docu-theatervoorstelling  ‘Hoe is het met ons? zoeken we ze weer op met vragen.

Via filmbeelden van de nieuwe burgers en één acteur en vier zangers op de vloer, wordt het publiek deelgenoot van hun proces. Over de ‘gaatjes’ tussen de culturen en hoe je weer trots kunt zijn op je leven en bezit, over het vinden van werk en over gevoelens van heimwee die altijd op de loer liggen.

De gemeente Hoorn, VSB fonds en Prins Bernhard Cultuurfonds hebben het subsidieverzoek goedgekeurd. Om naar uit te kijken! Te zien voorjaar 2023-reprise in najaar.

Laatste nieuws

Klimaatcircus op zonne-energie

De eerste voorstelling van het Klimaatcircus op zonne-energie is uitverkocht. Niet getreurd! Op vrij 23 avondvoorstelling, za 24 avondvoorstelling en zo 25 juni matinee is de locatie-voorstelling op de werf

Lees verder »