Voorstellingen

Het Klimaatcircus

Het Klimaatcircus is een vrolijk, verontrustende en speelse voorstelling over klimaatverandering. De voorstelling is lekker beeldend: Ontmoet Moeder Aarde, Westfriesland nu en in de toekomst en neem deel aan korte quizjes.
Grand Café Turf

Reprise: Hoe is het met ons?

De docu-theatervoorstelling Hoe is het met ons? beleeft dit najaar een succesvolle reprise reeks. Zo werd begin november de voorstelling gespeeld in grand café Turf en in Hoogkarspel. Op het programma staan nog optredens in Nieuwe Niedorp, Berkhout (optie) en Hoorn (besloten). Met name kerkgemeenschappen tonen veel interesse voor de problematiek ronden migratie. De reacties uit het publiek zijn unaniem positief. 
Westfries Museum

Slag op de Zuiderzee 2023: Jan Schouten

Jan Schouten, broer van Willem Schouten, kent u hem? Jan en Willem reisden samen over de wereldzeeën. In opdracht van Isaac Lemaire waren zij op zoek naar een nieuwe vaarroute naar Oost Indië. Willem kreeg een straat: de Schoutenstraat. En Jan? Misschien kan hij het het best zelf vertellen.
Westfries Museum

Slag op de Zuiderzee 2023: Eva Ment & JP

In Eva Ment & JP draait het nu eens niet om JP maar om Eva. De vrouw achter de man komt tevoorschijn. Ze neemt ons mee in haar perspectief. Over hoe tijden veranderen en wat het verstrijken van tijd doet met het bewustzijn.
Westfries Museum

Slag op de Zuiderzee2023: Jan & Trijn Haring

We keren terug naar het jaar 1573; de Slag op de Zuiderzee. Tijdens deze zeeslag ontpopt Jan Haring zich tot een held van formaat. Vindt zijn vrouw Trijn dat ook?
Westfries Museum

Slag op de Zuiderzee 2023: Heren XVII

Hoe gaat het met de Heren XVII in 2023? Tijdens de viering 450 jaar Slag op de Zuiderzee: Hoorn viert de vrijheid is het publiek is getuige van een bijzonder overleg van Heren XVII
Grand Café Turf

De Grutters 10 jaar later…

Op 7/8/9 december is het slotweekend van het jubileumjaar van Op Roet. Theaterroute De Grutters 10 jaar later… laat de geschiedenis herleven van verschillende familiebedrijven uit de Hoornse binnenstad. Een aantal lege winkelpanden vormen opnieuw het decor van de scenes waar nostalgie en de veranderende tijdgeest de boventoon voeren. Start en slot bij Grand Café Turf.

Eerdere Voorstellingen

Kunstcentrum De Boterhal

Theater op de Bon

Twee ‘echte op roetjes’ met twee theaterroutes met elk drie voorstellingen op verrassende binnenstad locaties, met Hoornse verhalen uit de oorlog. Ga op pad met een gids en beleef 3 verhalen over de oorlog in Hoorn.
Diverse locaties

Gouden Heren XVII 2019

Hoe gaat het met de Heren XVII? En wat zijn kenmerkende overeenkomsten en verschillen in politiek bedrijven, polderen, managen, graaien en verdienen? Tussen toen en nu.
bibliotheek Hoorn

Verhalen van ver! 2019

In het kader Op Roet Ontmoet worden er drie Verhalenkamers georganiseerd in de Hoornse bibliotheek onder de noemer Verhalen van ver. Mensen uit alle windhoeken van de wereld deelden hun verhalen in wat het voor hen betekende om na een verhuizing of vluchtroute in een nieuwe gemeenschap/cultuur thuis te komen.
Diverse locaties

Friends to be… 2018

Friends To Be… is een zeer actuele voorstelling waarbij ‘oost en west’ elkaar ontmoeten in een theatrale setting. Centraal staat de vraag of een Arabier en een Westerling vrienden kunnen worden, dankzij of ondanks alle verschillen die er zijn.
Diverse locaties

Open Momumentendag 2017

Stichting Op Roet organiseerde in opdracht van de Gemeente Hoorn op zaterdag 9 september tijdens Open Monumentendag zestal verhalenkamers. Tijdens de verhalenkamers wer-den betekenisvolle verhalen en verborgen geschiedenissen van de monumenten ontsloten worden.
Voormalig Philipsfabriek

EdvanHoornFucktheSystem 2017

Een locatievoorstelling in de voormalig Philipsfabriek over een geschiedenis in wording. Ed van Hoorn, een Hoornse cowboy. Over oorlog, bouwen, en goed willen doen, over de een-ling in gevecht met de systemen.
Westfries Museum

Gestolen kunst Westfries Museum terug 2016

Op vrijdag 7 oktober komen de vijf gestolen en in Oekraïne terug gevonden schilderijen van het Westfries Museum aan in Hoorn. Dat gebeurt met een feestelijk evenement op de Roode Steen van 14.30 tot 15.00 uur.
Diverse locaties in Hoorn

Open Water Zwemmen naar Hoorn 2016

Met o.a. Jan Haring, Isaac Le-Maire en de Heren XVII en de Scheepsjongens van Bontekoe op diverse locaties aan de haven.
Purmerringdijk - locatie gemaal

Dag van de Dijk Purmerend 2016

In opdracht van het hoogheemraadschap organiseerde Op Roet een verhalenkamer aan de Purmerringdijk, locatie gemaal. Met als thema de Liefde voor de Dijk, 400 jaar droge voe-ten.
Diverse locaties in Hoorn

Open Monumentendag 2016

In opdracht van de Gemeente Hoorn zijn hiervoor twee verhalenkamers georganiseerd in de monumentale panden: het Doelen gebouw aan de Achterstraat en Hotel Maria Kapel in de Korte Achterstraat.
Diverse locaties in Hoorn

Langs Soep, Schurken en andere Sores 2016

Een locatietheaterroute op diverse binnen-en buitenlocaties op het Oostereiland. Kern van deze route was de zoektocht van mensen naar een veilige en betere toekomst.
Diverse locaties in Hoorn

Herberg Hoorn 2015

Het Evenementenplatform Hoorn heeft de koppen bij elkaar gestoken om plannen rondom de Kerst 2015 verder vorm te geven. Onder de naam Herberg Hoorn Kerst-Inn wordt er op dit moment hard gewerkt aan een volledig nieuw opgezet Kerst spektakel.
Diverse locaties in Hoorn

Nachtkapers 2015

Hoorn, stad van zee, historie en cultuur, viert dit jaar de ontdekking van Kaap Hoorn. 400 jaar geleden verlieten twee schepen de haven, op zoek naar een nieuwe route richting de Oost. Zij vonden deze nieuwe zeeroute en rondden het zuidelijkste punt van Zuid-Amerika, dat zij Kaap Hoorn noemden.
Diverse locaties in Hoorn

Open Monumentendag 2015

Aan de hand van het thema van Open Monumentendag: Kunst en Ambacht, waren mensen uitgenodigd om betekenisvolle verhalen en verborgen geschiedenissen met de bezoekers te delen.
Diverse locaties in Hoorn

Langs nootmuskaat, scheurbuik en andere ongemakken 2015

Hoorn vierde 400 jaar Kaap Hoorn. Een bijzondere theaterroute langs 4 historische binnen/buiten locaties, waarbij het publiek de reis naar Kaap Hoorn kon beleven met persoonlijke verhalen van zeehelden.
Diverse locaties in Hoorn

Kermis Hoorn 2014

Samen met het kermisteam ontwikkelde OpRoet in de Statenpoort, Grand Café Turf en de Oude Waegh verhalenkamers over de Hoornse kermis. De Hoornse kermis was in 2014 toe-gevoegd aan de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland.
Diverse locaties in Hoorn

Scènes uit een huwelijk 2014

Een route die ons de liefdesperikelen van Hoornse prominenten uit De Gouden Eeuw liet beleven. Over liefde en geld, macht en tijd en de gevolgen van heldenmoed binnen het huwelijk.
Grand Café Turf

Spelers maken Geschiedenis 2014

Een educatietraject voor spelers ‘maak als spelers geschiedenis’ die elk een verborgen ge-schiedenis in een scene hebben vertaald.