Herberg Hoorn 2015

Op Roet doet mee met Herberg Hoorn 2015

Het Evenementenplatform Hoorn heeft de koppen bij elkaar gestoken om plannen rondom de Kerst 2015 verder vorm te geven. Onder de naam Herberg Hoorn Kerst-Inn wordt er op dit moment hard gewerkt aan een volledig nieuw opgezet Kerst spektakel. Plaats van handeling is de binnenstad van Hoorn. Het platform faciliteert en is de verbindende schakel tussen de vele verschillende organisaties en kunstinstellingen, die zich vorig jaar hebben aangemeld. Ook stichting Op Roet zit daarbij. Algemene doelstelling van het platform is om evenementen in Hoorn mogelijk te maken, die anders onhaalbaar zouden zijn.

Herberg Hoorn wordt een bijzonder kerst spektakel. Het is de bedoeling dat er tussen zondag 13 en zaterdag 26 december een attractief programma wordt aangeboden zowel aan bezoekers van de stad als aan de ondernemers. Het zwaartepunt komt daarbij te liggen op de twee superkoopzondag 13 en 20 december. Er zijn plannen voor een levende kerststal en een kookstudio evenement met echte ‘decembergroenten’ op de kaart. Verder wordt onderzocht of er wenskerstbomen in de stad kunnen worden geplaatst, waarbij iedereen een geschenk kan inleveren. Ook worden er muziekoptredens van plaatselijke koren en verenigingen aangeboden aan de plaatselijke middenstand. Deze kunnen dan ofwel voor of in de winkel een fraai kerstconcert geven. Daarnaast wordt gekeken naar passende theaterstukken, die op diverse locaties in de stad worden gespeeld. Stichting Op Roet broeit op dit moment op speciale ‘Kerststukken’.

Het volledige programma van Herberg Hoorn Kerst-Inn wordt medio december bekend gemaakt. Hiervoor wordt een aparte brochure ontwikkeld en verspreid. Hierin zullen ook andere concerten en kerst evenementen, zoals de concerten in de Oosterkerk, schouwburg Het Park en de Noorderkerk, worden vermeld. Hoewel het programma omvangrijk kan worden genoemd, zijn de kosten daarentegen laag. Verenigingen en clubs doen allemaal mee op vrijwillige basis aan Herberg Hoorn. Het programma kan worden gezien als een cadeau aan de stad en aan heel West-Friesland. Wie meer wil weten of wil instappen zie de website www.evenementenplatform.nl of mail naar herberghoorn@evenementenplatform.nl

   

Voorstellingen

Er zijn geen voorstellingen gepland