Theater op de Bon

flyerTheater op de Bon

Za 6 en zo 7 mei 2023

Twee ‘echte op roetjes’ met twee theaterroutes met elk drie voorstellingen op verrassende binnenstad locaties, met Hoornse verhalen uit de oorlog. De routes starten bij de Boterhal, Kerkplein 39, 1621 CZ Hoorn. Je gaat vervolgens een uur ‘op roet’ met een gids en beleeft 3 verhalen over de oorlog in Hoorn.

Theater op de Bon Route 1

De brief van Aaf Je leeft mee met Dieuw van Vliet en Aaf Dell. Zij vingen onderduikers op in de conciërgewoning achter het Duitse hoofdkwartier. Tekst & regie: Gea van der Helm, spel: Betty Esselaar & Ingrid Groenendijk, muziek Joyce Beuken.

Het stelen van de kerkklokken C.M. Kerkmeijer neemt ons mee in het indrukwekkende verhaal over de kerkklokken van Hoorn. Tekst: Ingrid Docter, regie: Gerard Venverloo, spel: Ron Dol.

Anna, de Joodse vluchteling een verhaal over het Oostereiland, toen het een asielzoekerscentrum voor Duitse Joden was. Tekst: Ingrid Docter, regie: Lyda Tijsen, film Angelike Valster, spel: Henriette Kok, Sandra Pater.

Theater op de Bon Route 2

Moord in de kapperszaak Voor een moment beleef je de schietpartij op landverrader George Herlee mee. Tekst: Ingrid Docter, spel: Gerard Venverloo

Het geheim achter de winkelpui verzetsheldin Gré Visser uit Hoorn vertelt over haar ervaringen tijdens de oorlog. Tekst: Ingrid Docter, regie: Lyda Tijsen, spel: Ineke Nooij

De spiegel van Odile Directeur van het Hoornse Stadsziekenhuis Odile Moereels, was een van de stille krachten achter het verzet. Zij vertelt hoe zij hulp bood aan Joodse onderduikers.
Tekst & regie: Gea van der Helm, spel: Francine van Bentum

Voorstellingen

Er zijn geen voorstellingen gepland